torstai 29. toukokuuta 2008

29.05.-08

Nyt on ollut aika hässäkkää ja kiiruita,en paljoo ole ehtinyt tännekkään mitään laittaan.

Eilen oltiin koko päivä Tampereella,ja kierreltiin kirppareita sillä aikaa,kun tyttö oli yliopistolla pääsykokeissa,mutta kuulemma ei mennyt hyvin,,mutta sen näkee sitten vasta myöhemmin..

No,mäkään en oikeestaan mitään kirpareilta löytänyt,en ees pientä enkeliä!

Mutta Tiimarista tein löytöjä,kun siellä oli 70% ALE monesta tuotteesta!

Olisin enemmänkin ostanut,mutta siellä ei ollut mun mielestäni tarpeeksi hyvin laitettu niitä alennuspaikkoja,eli olisin ostanut enemmän jotain,mutta en sitten viittinyt enää uudestaan mennä.

No,sinne vinttiin en vieläkään ole päässyt siivoon,en tiiä,mikä taikaportti sitä ovea kiinni pitää,ettei päästä mua sinne sisään jostain syystä!!On se kumma ovi?

Koitin tänään vaatehuoneen ovea,ja sekin laittoi vastaan,eli en sinnekkään päässyt,siivoon,vaan mun oli sitten ihan pakko tulla tähän koneelle ja tekeen atc kortteja,oli ihan pakonomainen tarve!

Sitten siivosin tän mun kirjotuspöydän,kun siinä on se juttu ollut,että olen itekkin siellä atc.korttien ja niitten tekeleiden keskellä ihan hukassa,eli kaikki on välillä hukassa,ja sitten vielä,kun pakkaa noi silmälasitkin joku aina välillä piilottaan,ja se onkin sitten se kamalin juttu,koska ilman niitä en sitten nää lainkaan,en ees atc-korttejani!!!
Eli kaikki on joskus hukassa,nyt sitten kuitenkin sen pöydän antoi mun siivota,ja on pikkasen paremmin järjestyksessä nyt,,mutta pitää mennä jonnekkin ,ehkä kirjakaupasta niitä vois saada,sellasia,laatikoita,mitä pinotaan päällekkäin,mistä voisi sitten helpolla löytää tarvitsemansa!

Mutta tällasta tää on nyt tän harrastuksen alussa,eli ei vielä osaa laittaa asioita sillai järjestykseen,vaikka nyt koitin laittaa koreihin,määrättyihin juttuihin,,mutta saa sitten nähä,miten toimii?

No,nyt kuitenkin meen aloittaan uutta korttia,mikä mulla on tossa keskeneräisenä...

Mutta hyvää torstai iltaa kaikille!

sunnuntai 25. toukokuuta 2008

25.05.08

Sunnuntai ilta.
No,nyt on päivä alkanut taas iltaan ehtiä,ja olen ihan yksin kotona,kaikessa rauhassani.Enkä ole siivonnut vinttiä,enkä paljon mitään muutakaan tehnyt,oon kirjaimellisesti laiskotellut!
Ai niin,teinhän mä sen pajuaidan valmiiksi sille mun elämänlangalleni(katso kuvat)
Mutta oli se kanssa aikamoista tekemistä,kun pääaivot ei toimi,niin ei toimi,mutta ei sen väliä oo,vaikka ei nyt niin kaunis ookkaan,kyllä se sinne piiloon pian menee,kun se elämänlanka kasvaa,joka onkin jo hyvää vauhtia kasvamassa!

Ja olihan tyttö täällä mun seurana päivällä hetken aikaa,otti aurinkookin ,vaikka mä kuljin villatakki päälläni!?

Mutta mua on viluttanut koko päivän,mikä taas varmaan johtuu siittä,kun nukuin vaan noin kolme tuntia viimeyönä.

Ensin aloin katseleen euroviisuja,ja oli sitten pakko katsoa se loppuun asti?,eli se loppu sitten joskus puoli kahden aikoihin yöllä,ja enhän mä tietenkään sitten heti nukutuksi saanut,kun olin vallan mennyt yli unieni,niinkuin pikkukakaratkin menee!

Ja sitten ennen kuutta jo heräsin,ja olin pirtee kuin peipponen,mutta en ylös silti noussut heti,kun aattelin,että jos kuitenki uni vielä tulisi silmään,mutta ei tullut,eli sitten nousin ylös joskus jälkeen seitsemän.
Ja tein itelleni oikeen kunnon ruokaakin,eli valkosipulijauhelihapihvin,sipulirenkaitten kanssa,ja perunoita tietenkin ja salaattiakin vielä.Ja olikin hyvää,kun mä ite tykkään valkosipulista,mutta mies taas ei tykkää,niin olen sitten sen jättänyt lihapullista ja pihveistä pois,mutta nyt kun hän ei ollut kotona,niin laitoin sitä valkosipulia sitten oikein tosi tosi paljon,ja olikin hyvää!!
Mies tykkää hajusta,kun kotiin tulee,taitaa häipyä saman tien?

Se vintti siellä vielä on entisellään,mutta ei se sieltä minnekkään karkaa,siittä olen ihan satavarma,ja jättää vielä kaikki rojutkin paikoilleen,sekin on satavarma!


Mutta kaippa mua taas vinttikärpänen joskus iskee,ja se on sitten taas menoa sinne vinttiin,ja kyllä se pikkuhiljaa sieltä siivoutuu,kun toisesta päästä sitten jo varmaan sotkeutuu!!!

Nyt mua harmittaa eniten ikkunat,ne on kyllä ihan pakko pestä,ei kohta ilkee katsoa pihalle,pitää mennä ovesta katsoon,kun ikkunoista kohta ei läpi näe!!!!

Mutta siinähän nekin liat pysyy niinkauan kuin viittin ne pestä,ei kukaan varmaan niitä tule mulle peseen,sekin on satavarmaa tietoa!!

Mutta nyt aion vielä mennä muutaman lehden silppuun,eli sipputehtaalle töihin,ja sitten nukkuun!

lauantai 24. toukokuuta 2008

24.05.08

No,nyt sitten varmaan kaikki luulee,että olen sen vintin siivonnut jo kokonaan,mutta en todellakaan ole,se jäi silloin siihen viiteen tuntiin!!

No,mutta huomenna mies on pois päivällä,eli mulla on sitten sellasta luppoaikaa,eli luultavasti käytän sen sitten tuolla vintissä,ja koitan saada edes pikkasen sinne jotain kulkuväylää nytten ensin.


Mun tyttö tulee onneksi tänne mun seurakseni,etten vallan mökkihöperöksi itteeni tunne!

Tänään hain metsästä pajun oksia,aion kokeilla sellasta pajuaitaa tohon mulla kasvaneen, elämänlangalleni.

Saa sitten nähä,onnistuuko se,aloitin jo äskettäin sen,mutta lopetin myös,koska pitää miettiä,kanssa,että miten päin ne pajunoksat sitten sinne laittaa,ja että se on sen näköinen kanssa,että kun ne elämänlangat kasvaa,niin että ne sitten saa siihen aitaan kasvamaan..

Mies se siinä avussa oli,ja hyvä kun olikin,kun en aina huomannut,kun ristikkoa tein,että meni kaikkien oksien välistä!

Mutta huomenna jatkan sitä ristikon tekemistä,koska elämänlankani kasvaa jo vauhdilla,niin saan sen sitten kasvaan sinne,minne haluan.

Mutta nyt hyvää viikonloppua kaikille!

keskiviikko 21. toukokuuta 2008

21.05.-08

NO,tänään nyt sitten aloitin sen vintin siivouksen,ja tunnin sijasta olinkin siellä vintissä yhteensä 5 tuntia.mutta vaan vintin perältä noin 2 metriä sain siivottua,mutta jätesäkkejä tuli jo sieltäkin kaksi,että huh huh!

Nyt sitten huomenna taas pitäis sitten jaksaa jatkaa,,jos olen vintinsiivouspäällä,se vaatii sitä inspiraatiota,se vintti meinaan,ja siivooja vielä enemmän!

No sitten huomenna nähään,mitä sain aikaan,vain sainko yhtään mitään,kun kuitenkin ne muutkin hommat oottaa mua..mutta kaikki aikanaan....
No tää on nyt tämmöstä,kun haluaisi niin montaa asiaa yhtäaikaa tehä,mielessä on vaikka sata juttua,eikä aika riitä,kun uni tulee väkisin jo yhdeksän aikoihin illalla,enkä muuta voi,kun mennä unten maahan.

Ja sitten aamulla en kuitenkaan jaksa herätä ihan kamalan aikaisin...tänään heräsin puoli kahdeksan,ja se oli mulle aikaisin,mutta mä meninkin eilen aika aikaisin sitten jo nukkuunkin,että mä oon vaan aamuuninen,sille ei voi mitään,vaikka kuinka
haluaisin,että jaksaisin jo kuudelta pirteenä nousta,mutta en vaan jaksa, niin en jaksa!

maanantai 19. toukokuuta 2008

Nyt tänään

Päätin,että nyt on aika:

Ottaa itseään niskasta kiinni,ja alkaa siivoon paikkoja,ja tehdä pikkasen kevätsiivousta!

Vintti ensin käsittelyyn,ja sen jälkeen vaatehuone,ja sitä rataa sitten pikkuhiljaa kaikki siivota...sänkyvaatteet pestä,ja matot,ja kaikki mikä irti lähtee!

Ainakin nyt aluksi aattelin,että kunhan nyt yhden tai kaksikin tuntia päivässä tuolla vintissä touhuilen,niin eiköhän se syksyyn mennessä ole tullut sitten siivotuksi!
Ei vaiska,ei kai siellä nyt ihan syksyyn asti mee,mutta aika kauan kuitenkin,mutta tunti vintissä,ja toinen tunti vaatehuoneessa,ja kaikki turhat heitän kylmästi pois,sillä luin sellasta kirjaa,missä kaikista turhista luovuttiin,ja nyt aion kokeilla sitä tänne meille,katsotaan,kuinka tyhjä huusholli kohta on,,,on penkki miehelle ja toinen mulle,ja kai sitten ees pöytä pitää jättää,on helpompi syödä,kun on se pöytä,mutta ilman sitäkin oikeesti varmaan tultais toimeen,,,leikki leikkinä,mutta kyllä aion nyt ihan oikeesti laittaa niitä sellasia juttuja,mitä mulla on vintissä ollut ties kuinka monta vuotta,ja kukaan ei oo tarvinnut,niin ne heitän pois!Vaikka sitten kyllä viimeistään silloin,kun oon kaikki jo meneen heittänyt,niin joku lapsistani kysyy,että "äiti,missä se mun kiva juttuni on,mä tarvisin sitä nyt"!!

Niin siinä luultavasti tulee käymään,mutta heitän kuitenkin pois kaikki,sanon vaan ensin,että ottakaa,mitä haluatte,ja jos jätätte,niin on vaarassa pudota roskasäkkiin!

No,kokeillaan sitten tätäkin juttua,,,,vaarassa pudota!

perjantai 16. toukokuuta 2008

16.05.-08

Perjantai ilta.

Mutta on kylmä!

Kuinka noin kylmältä tuolla pihalla tuntuukin ja sisälläkin,,,?

Niin kylmältä,että mies laittoi pesään puita,ei tarvi värjötellä ainakaan sisällä!

Ei huvita tuolla ulkonakaan tehä mitään,kun olevinaan palelee sormetkin jotain kun tekee,ei vais,ei kai siellä nyt enää sormet palelisi,mutta on hyvä syy olla menemättä ulkohommiin,kun täällä sisätiloissakin on vaikka kuinka paljon niitä hommia,ja mieluisiakin vielä,esim,noi ATC-kottien teko ja sunnittelu...

Ja sitten tänään koitin sitä kesä- kassiani saada kasaan,ja meinasin oikeesti hertsata,kun ei vaan onnistunut vuorin ja vetoketjujen ompelu,niin helpolla kuin kuvittelin..
Että lopulta ihan vaan jätin sen sinne hautumaan,ja katson sitten huomenna sitä uudelleen,näin sen niin parhaaksi.

Mutta ihan kiva viikko on ollut,muutamaa vastoin käymistä lukuunottamatta,mutta ne hoituu kyllä vielä varmaan..

maanantai 12. toukokuuta 2008

12.05.-08

Maanantai,ja arki.
Mutta ihan kiva arki,sinänsä,että nyt alkaa vatta- tauti antaan pikkuhiljaa periksi,mikä alkoi illalla,kun kotiin tultiin,eli oksensin ja kak..... ,koko myöhäisillan ja yön,joskus aamuyöstä torkahdin hetkeksi,mutta vatta oli edelleen kipeenä,ja kuumettakin oli,nyt ei ole onneksi enää vessassa tarvinnut niillä asioilla käydä,mutta vatta on vielä kuitenkin pikkasen kipeenä,mutta paraneen päin on,eli hyvä maanantai!
Aateltiin miehen kaa ensin,että jos on vaikka jotain ruokamyrkytyksen tapasta,kun käytiin kotimatkalla eilen illalla syömässä Hämeenlinnassa,että jos vaikka siinä ruuassa oli jotain,mutta en usko,että mistään ruuasta,korkeintaan liiasta ruuan määrästä,mutta kai se oli, tai on, vaan jotain vattatautia,mikä täällä nyt monella muullakin kai on ollut!
Paitsi,että mieskin kyllä valitteli,että oli illalla ja yöllä ollut hänelläkin huono olo,,mutta voi johtua siittä auringostakin...

Ja sekin vielä,kun poltin nenäni,ja ottani ihan kamalaks,sekin voi kuumetta tehä,muttakun ei yhtään osannut suojata sillai itteään,kun siellä kävi niin kamala tuuli,että oli oikein kylmä välillä,ja välillä hiki,siellä oli aika kummallinen ilma,kun jos laittoi vaatteita lisää,tuli kuuma,mutta jos vähensi,niin tuli vilu!
No,mä vietin siis sitten äitienpäivän eilen,vanhimman pojan ja hänen perheensä kanssa ja tietenkin mun mies kanssa,niin oltiin Hyvinkäällä siellä jokkiskisoissa,poika oli ostamassa itelleen lisää autoja!,Ja saikin,mäkin tein tarjouksen,mutta hänen vaimoonsa onni potki,oli kolmetoista tarjousta kyseisestä autosta ,eli onni potkaisi!
Ei tarvinnutkaan lähteä tyhjällä trailerilla kotia kohti,vaan siellä oli sellanen punainen pikku fiiatti,(katso kuvat).
Oltiin melkein kellon lyömän,kellon ympäri pois kotoo,eli lähettiin puoli 10,ja tultiin illalla takas joskus noin puoli 10,eli 21.30.

Oli siellä ihan hienot kisat,mutta kamala tuuli oli ja se pöly!!se oli tosi kamalaa,kun ne autot siinä meni,niin tietenkin meihin,ja katsomoon päin se tuuli puhalsi sen pölyn,vaikka sitä rataa aina koitettiin välillä kastellakkin,mutta ei se pahemmin auttanut,ja kyllähän siellä ne autotkin sitten päin toisiaan välillä meni,kun eivät toisiaan joko sitten tietäkään, kuin muistista nähneet!!

Me kun kotiin päin tultiin,niin pojan vaimon kaa juteltiin,että korvistakin tulee sellanen pölysantakerros,että ei kyllä voisi mennä sänkyyn,vaikka kuinka väsynyt olis,mutta onneksi mä ehdein käymään suihkussa,ennenkuin se oksennusmahatauti iski!
Vaikka sitten loppujen lopuksi en siinä sängyssä kuitenkaan paljon viimeyönä ollutkaan!

Kun sitten kotiin tultiin,ja vessaan menin ,,ja katoin itteeni peilistä,niin olin kuin pahainen kakara,joka oli ollut koko päivän ulkona,ja tahrinut ittensä,,,ero oli vaan siinä,että mä en enää kai ole pahainen kakara,mutta kaikki muut piti paikkaansa,mulla oli naamamkin kamalan likainen,oikein kuraisen näköinen,kun se pöly oli mennyt joka ikiseen ihohuokoseen kiinni!!!Ja vaatteetkin sitä samaa luokkaa,likaiset!
Olin mä varmaan kiva näky siellä,kun käytiin syömässä,mutta ei kukaan enää ketään mitenkään kattele,että ei sen oo sitten kai väliä!
Ja kyllä meille ainakin ruoka tarjoiltiin,,,mitähän se tarjoilijakin aatteli,että on siinä kanssa aika porukkaa!!?Ei ees viitti itteään pestä!!
Ei vaiska,ei varmaan ees huomannut meitä likanokkia!
No,mutta oli ihan kiva Äitienpäivä,erilainen ainakin,no me vietettiin sitten jo sitä äitienpäivää silloin lauantaina?
Eli nää oli niinkuin äitienpäiväjatkot!!!

torstai 8. toukokuuta 2008

08.05.-08

Torstai on toivoa täynnä,eikö niin sanotakkin?
Ja tämä torstaipäivä on ainakin mulla itellä mennyt ihan kivasti töitä tehden,eli vaihdoin kaikkiin sisäkukkiin mullat,ja kyllähän se aika homma on,kun ensin ne kantaa ulos,ne isotkin kukat,mutta aattelin,että kun kerran vaihdan,niin vaihdetaan sitten yhden kerran ihan kaikkiin kukkiin!

Olihan mulla sitten onneksi sitä kantoapua,täällä ihan omasta takaa,ettei tarvinnut ite niitä kannella,eikä siittä sitten mitään olisi tullutkaan,muttakun mulla täällä on sellannen apulainen ihan omasta takaa,niin kivahan sitä apua on saadakkin,en kiellä sitä koskaan!
Että kiitos taas omalle kullalleni!

Ensin aamupäivän istuin terveyskeskuksen penkkiä kuluttaen,ja sitten tietenkin oli ruuanlaitot,sun muut imuroinnit,ja kanikopin siivousta ja ruokkimista,ja vielä koirakin sitä hoivaa tarvi,ja ruokaa tietenkin sekin!

Eli mä pääsin aloitteleen sitä kukkamultahommaa vasta iltapäivällä joskus puolikahden aikoihin,ja sitten siinä välissä tyttö tuli kotiin käymään,ja hänen kanssaan sitten aikaa vietettiin,ja juteltiin kaikista maailman asioista,ja kahviteltiinkin tietysti,ja syötiinkin ,tietysti ainakin minä!

Sitten taas jatkoin kukkajuttuani,ja kello taisi olla jo aika paljon, kun lopettelin,ja kyllä olinkin sitten ihan poikki!

Mutta nyt on hyvä olla,kun se urakka on tehty,mitä nyt jotain uusia vielä istutan,kun on juuret ensin tulleet.

Joskus vaan joku homma kolkuttaa tuolla aivoissa niin kauan,että sen on tehnyt,vaikka olisi kuinka pienikin ,mutta jos se on tekemätön työ,niin se vaivaa,ja nyt on hyvä siltä osin,kun se kukkajuttu ei nyt ainakaan vuoteen mua vaivaa!!!

Että tällanen torstai päivä mulla on ollut,ja tietenkin nytten olen noita ATC-korttejakin taas uusia laittanut alulle,että jos sitten huomenna sais ne valmiiksi ja kuvattua ne,niin saisi taas sitten sinnekkin sivulle taas uutta jotain,,,ja mielessä paljon jo uusia suunnitelmia,että millasen kortin seuraavaksi teen!

Elämä on ihanaa,kun sen oikein oivaltaa,vai mitä,eikö se vähän niin olekkin kaikillakin joskus?

lauantai 3. toukokuuta 2008

03.05.08

Tänään meillä oli tuolla puussa,viisi oravanpoikasta,ja koitin niitä kuvatakkin,muttakun olivat niin kamalan vikkeliä jaloistaan,niin en saanut niin montaa kuvaa onnistuun,kuin olisin halunnut..Mutta katso kuvia sivut,niin jotain sain kuitenkin talteenkin

Se naurutti meitä,kun ne kaksi ja kolmekkin välillä koitti,tai kokeili ehkä rajojaan,että kuinka pitkälle uskaltaa mennä,kun vaan yksi oravista uskalsi maahan asti tulla,kaksi tuli aika pitkälle,mutta toinen lähti takaisin ylös,ei uskaltanutkaan tulla maan kamaralle,ja välillä mentiin ´niin tosi nopeesti puuta ympäri,kuin littaa ennenvanhaan!
Siinä meidän puussa on sellanen vanha pönttö,missä on ennenkin orava saanut poikasensa,mutta nyt varmaan nämä poikaset on emä tuonut muualta,koska se meiän pönttö on pikkasen mennyt rikki,se katto on pikkasen irti,ja ehkä se ei ole sitten poikasille lämminkään,sellasille oikein pienille,,?
Meiän pitää se syksyllä korjata ja laittaa kuntoon,niin voi orava siinä poikasensa tehdä,on siinä joskus ennenkin tehnyt,ettei tää ekaa kertaa oo,kun saadaan ihailla noita pikkasia oravia,ja silloin oli vieläkin pienempiä,kun siinä pöntössä syntyivät.
Mutta oravahan kuskaa ne poikaset paikasta toiseen aina välillä,ettei harakat ja varikset niitä saa...Luonto ON julmaa!

Täällä tuli kesken mun kuvien laiton,niin kova ukkonen yhtäkkiä,että oli pakko keskeyttää ja laittaa kone kiinni,koska ukkonen oli ihan päällä,mä pelkäsin,ja koirakin,ja pupukin vielä,siinä me värjöteltiin pupun huoneessa välillä ja sitten oli mentävä koiraa rauhottaan,että olikin aikamoinen jyristys,kun koirakaan ei ennen oo ukkosta pelännyt,mutta nyt pelkäsi,löi kait niin lähelle tähän johonkin,että täräytti oikein kunnolla salaman,ja saman tien ukkonen jyrisi kuin joku maanjäristys olisi tullut!!!
No,mutta nyt ainakin hetkeksi on mennyt ohi,vaikka välillä pilvet tuntuu olevan ihan päällä,mutta ei ole sen jälkeen enää salamoinut,onneksi!

Koska mä pelkään ihan kamalasti ukkosta,oon aina pikkutytöstä asti pelännyt,ja se pelko on jotain sellasta,kun ukkostaa,etten itekkään oikein sitä tiiä,kuinka se on niin kamalaa,tulee oikeen sellanen kauhujuttu päälle,sellanen pakokauhujuttu!!!

Mutta nyt meen katsoon sitä meiän koiraa,onko sillä kaikki hyvin,kun kuitenkin halusi nyt mennä ulos,pitää mennä sille pikkasen jutteleen,että kaikki on hyvin!

torstai 1. toukokuuta 2008

01.05.-08

Vapun päivä,eli toukokuun eka,ja on kaunis ja lämmin päivä ollut,välillä kuitenkin aurinko menee pilven taakse piiloon,mutta kuitenkin on lämmintä,nytkin vielä on 18astetta lämmintä,vaikka kello onkin jo puoli kahdeksan.

Meillä meni vapunaatto kivasti,oltiin vanhemman pojan luona grillaamassa,ja siellähän olikin pöytä koreasti katettu,oli meinaan vähän joka sorttia,ja vielä kaupanpäällisiksi perunalaaatikkoakin,mikä oli todella hyvää!Mulle oli vielä kaiken kukkuraksi tehty ihan omakin,kun mulla on se laktoosijuttu.

Ja sitten vielä kahvit ja jäätelökakut sen jälkeen,että kiitos hyvästä hoidosta,ja tarjoilusta!

Sitten kun tultiin kotiin,mentiin miehen kaa vielä oikein vappusaunaan,no kiuasmakkaraa ei nyt tälläkertaa tarvinnut laittaa,kun vatta oli niin täynnä jo grilliherkuista!!

Mä laitoin eilen meiän grillikatoksen valmiiksi kesään,paitsi kesäkukkia en laittanut vielä,mutta pesin ja toin kaikki mun puutarhapatsaat ulos.Eli nyt on pikkasen kivempi aloittaa se kesägrillaus,vaikka meillä luultavasti se aika vähiin jää tänä vuotena,kun koitetaan porukalla laihdutusta!Jos vaikka pikkasen onnistuisi,mutta voihan sitä aina jotain kasviksia grillata,eikä aina niitä rasvasia makkaroita,vaikka kyllähän se ryynärikin on niin tosi hyvää,että kyllä edes kerran sitäkin grillataan varmaan..

Tässä jo juttelussa taitaa mennä laihdutus pieleen,kun tulee kamala nälkä heti,kun ruuasta jutellaan..

Mutta tällasta tää laihdutus on,yhtä tuskaa ja voivotusta!!!
Mutta nyt vielä menen kanilleni hakeen uutta ruohoo ulkoa,se kun on sen herkkujuttua oikein,varsinkin voikukat!
Mutta hyvää vapunpäivää kaikille!