sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

24.07.-08(TÄSTÄ PIKKASEN KUVIA SIVUILLA (KUVAT)

Huhhuh,mutta on sitten lämmintä piisannut,ei koskaan oo hyvin,ensin valittaa,että on liian kylmää,ja sitten valittaa,että on liian kuumaa,huonon ei näköjään oo koskaan hyvin!
Mutta me ollaan kotiuduttu nyt ainakin vaihteeksi kotiin taas,olimme siellä Virroilla mökillä
siskoni pojan mökillä.
Olikin kivat mökkipäivät,ilmat oli kauniit,uitiin ja saunottiin,syötiin hyvin,ja ähkyyn, joka ilta grillillä itsemme,että voi että,kyllä se laihdutuskuuri nyt siten pikkuhiljaa pitäisi aloittaa!
No sitten ehkä syksyllä,,,???
Mutta mökki oli kaunis,ja luontoon sopiva piilopirtti.
Huussissakin oli oikein kristallikruunu lamppuna,,sisäwc-kin silti oli,ja kaikki mukavuudet,että kyllä siellä kelpasi köllötellä!
Sitten käytiin siellä Virroilla venesatamassa,siellä oli sellanen kaunis puistoalue,ja siellä sitten käveltiin,ja me tytöt tietenkin kameroitamme samalla ulkoilutettiin ja totuteltiin niitä uusiin maisemiin ja muihinkin kuvajuttuihin sitten.
Sitten lopuksi vielä käytiin baarissa juomassa kahvia,tai jätskiä,mitä kukakin nyt sitten ottikin.Mutta nautittiin kuitenkin,ja kateltiin ihmisten hyörintää ja pyörintää,marjukka taisi saada yhestä pikkupojasta kuvankin,kun hyppäsi korkeelta veteen,siinä oli uimaranta ihan lähellä,ja sellaset uimahyppytelineetkin sitten.
Kaupassa käytiin tietenkin sitä ruokaa hakemassa,ettei vaan kilot salaa ala kariseen pois,se olisi suuri vahinko!

Mutta sitä mä siellä ihmetelin,kun sielläkin oli sellanen peikonluola,että tuleeko se peikko mun perässä,vai seuraanko mä sitä,,,kamalaa!!!(no kaiken järjen mukaan,se on alkanut seuraan mua,)meinaako se syödä mut syksyllä,kun oikein olen hyväsä lihassa ,tällä grillaamisella,syömisellä!?
Siellä oli oikein sellasia puitakin,mitkä ovat peikon asuinalueen paikkoja,ihan selvästi mä sen heti huomasin...kun sinne mentiin.

Siellä oli monta pahkapuuta,ja sellasia peikkometsän mäntyjä,vähän joka puolella,siellä kun marjukan kaa käveltiin...
Vähän väliä katselin ympärilleni,ettei vaan mistään peikko hyppää eteeni,en siskollenikaan mitään siittä pelosta jutellut,sillä siittä sitten olisi vallan kamala meteli tullut,kun kaksi puolihassua muijaa juoksee jotain pakoon,mitä ei missään ees oo,vai oliko???

No,siellä mökillä meillä oli sellanen tiirapariskunta,ja kaksi poikasta pikkasen riesana,kun ei meinannut ensin uskaltaa uimaan mennä,kun pitivät laituria omana paikkanaan,eli isä oikein melkein meinas muakin nokkasta,mutta siihen sitten oppi,että vähän pyyhettä heilutteli kovasti,niin ei sitten uskaltaneet tulla liian liki,,sitä me vaan ihmeteltiin,kun nää poikasetkin osasi jo lentää,eli ei mitään hätää olisi niillä ollut,kun olis menneet heti suosiolla lähisaareen,sinä oli ihan kivenheiton päässä sellanen pikkusaaari,missä olisivat aivan hyvin voineet olla,mutta kun uimassakin oltiin,niin koko ajan lapsetkin lentelivät eivät varmaankaan laskeutuneet minnekkään...hassuja lintuja!
Siellä oli opetus varmaan niillä lapsilla meneillään,kun niitä seurattiin marjukan kaa maaten laiturilla kameroittemme kanssa,niin silloin tällöin isä,toi poikasille aina välillä kalan,mutta joskus teki sen,että tuli siihen laiturille,ja söikin ite sen kalan,ja äiti mäkätti,ja lapset huusi..ihan sen huomasi,että tappelivat,kuin ihmiset joskus,kun ovat eri mieltä kasvatuksesta, niin tekivät nämäkin äiti ja isä tiirat,oli se kovaa räkätystä...!
Välillä huusi äiti ja isä tiira,ja sitten välillä kaikki yhtäaikaa,ja välillä vaan äiti ja lapset isälle,onkohan pikkasen niin,kuin meillä täällä ihmisillä??Ei ole,ei,vaan miehethän ne aina valittaa,me vaan palautetaan ne takaisin maan pinnalle!(eikö niin olekkin)?

Västäräkkikin siihen oikeen tuli välillä katsomaan tiirojen tappelua ja sitä,kun isä syökin tuomansa kalan ite,laittoi välillä sen siihen laiturille,mutta lopulta söikin sen ite,taisi siinä olla oikeesti jonkinlainen opetusjuttu meneillään kuitenkin!
Koska välillä kerran sinä aikana,poikaset kävivät kierroksella veden päällä,ja tekivät sellasia epäonnistuneita hyppyjä sinne veteen,ei kalan kalaa saaneet,mutta ehkä sitten pikkuhiljaa kuitenkin,kun nälkä on oikein kova,niin sitten onnistuukin...joskus.

Niin ne päivät kuluivat äkkiä,liian äkkiä,ja tuli kotiin lähdön aika,,mies meni Kaanaaseen katsomaan pojan kisoja,siis jokkista,tai tällä kertaa olikin kartaanikunkku kisat,mutta marjukka miehensä kaa toi sitten mut kotiin,koska täällä kuitenkin mua kiihkeesti ootti koira ja kani,,vaikka olihan täällä kuitenkin tyttö niitä ollut hoitamassa,mutta piti hänetkin kotiinsa päästää...
Enkä kyllä olisi jaksanut ees mennä sinne kuuman auringon alle koko päiväksi,kun ei tullut mukaankaan mitään sellasta vaatetta,mitä siellä sitten olisi tarvittu,esim,sateenvarjo,auringon paahdetta estämässä..
Mutta oli siellä mökillä kyllä kivat päivät,että kiitos Marjukan pojalle ja hänen vaimolleen.ja tietenkin myös,marjukalle ja hannulle hyvästä seurasta!

Mutta johtuukohan tosta kuumasta auringosta,kun olen ollut senjälkeen,kun sieltä tultiin ,niin olen ollut koko päivän niin todella väsynyt,että melkein nukkuisin mihin vaan,mutta ei viitti mennä päivälläkään nukkuun,kun sitten ei ainakaan yöllä nuku,kun muutenkaan ton kuumuuden vuoksi ei saa nukuttua kunnolla...mutta eiköhän se tästä..vähän viilene.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vaan itsellenne seurasta! Me mentiin muuten takaisin vielä ja tultiin eilen illalla pois!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos elävästä kerronnasta. Taas tuntui, että olin itse mukana, ja tunne lisääntyy varmasti, kun menen katsomaan kuvasi. Kivaa että teillä oli kivaa.
Lintuperheen jo näinkin Marjukan blogissa, mutta katson mielelläni lisää. Ja siitä peikosta, niin luulen, että se seuraa sinua siksi, että se haluaa, että kirjoitat siitä. Eihän se raukka itse osaa. Ja haluaa näköjään tulla ihmisten ilmoille, ainakin kertomaan itsestään. Onkohan sillä jokin opetus mielessään, vai mikä? Aika näyttää. Kiitos retkestä.

Harakka kirjoitti...

Marjukka:
Sä olet sitten jaksava ihminen!

leijonainen:Kiitos kannustavasta kommentistasi!
Siitä peikosta ei tiedä vielä,mitä se aikoo,mutta mut se sai jo eilen leikkimäänkin,,ja muotoilemaan hänet!!!laitan kuvankin vielä...