perjantai 8. elokuuta 2008

08.08.-08Tästä kuvausreissusta kuvia (KUVAT) sivuillani

No hoh hoh, kun pakkaa meneen myöhäselle, eli toi päivämääränkin sain sitten meneen tollaseks kivaksi, kun kaikki on kahdeksikoita!

Mutta mä nyt pikkasen kerron, kun oltiin siskon ja
hänen miehensä kaa taas kuvausreissulla, nytten tällä kertaa Pirunvuorella.  Sitten sen jälkeen vielä Sastamalan vanhassa kirkossa, mutta siittä jälkimmäisestä kerron sitten myöhemmin valokuvissani, nyt ei ole niistä vielä kuvia, mutta tästä pirunvuori jutusta on pikkasen kuviakin.

Mutta me lähettiin siis sitten sinne Pirunvuorelle käveleen,siis ylöspäin, tietenkin,,, kunto tuli testatuksi(huono)

Se polku lähtee Ellivuorelta, eli siihen parkkipaikalle voi hyvin jättää autonsa, se polku lähtee siittä parkkipaikan reunasta.
No matka alkoi ihan hyvin, huomasimme matkalla, että vadelmia oli siellä todella paljon, teki mieli kerätä niitä, mutta kameralaukkuuni en oikeen viittinyt.
No siinä sitten huohotettiin ylöspäin, ja aika piankin päästiin sinne kiviluolalle, tai talolle. Siellähän on ihmisiä asunut,taiteilijoita sellasia, ja mikäs siinä, hieno asuinsija heillä onkin ollut. Paitsi ei tietenkään vielä siihen aikaan paljon mitään mukavuuksia, mutta paikka mitä mahtavin taiteilijoille. Siellä sai mieli ja ajatukset lentää,j a tauluja varmaankin syntyi.
No siinä aikamme katseltuamme, jatkoimme ylöspäin matkaamme, mikä olikin sitten jo aika louhikkoista. Sinne oli se vihtahousu heitellyt kiviä vihan vimmoissaan, ja sinne kirkkoakin päin, mitä sitten sen jälkeen kävimme kuvaamassakin, ja laitan siittä sitten kuvia, jahka ehdin,.
Osa kivistä oli jo sammaloitunutkin, mutta jotenkin kaunista paikkaa kuitenkin oli.
Sitten lopulta saavuimme sinne vuoren huipulle, ja olimme todella korkealla, melkein pelkäsi, että tuuli vie mennessään, ja pudottaa reunalta alas...mutta tällä painolla onneksi vielä tuuli ei vie mennessään...
Mutta sitten siihen istahdimme auringonpaisteiseen kallioille, ja juotiin hyvät kahvit ja syötiin isot sämpylät.
Ja kyllähän ne eväät maistuivatkin sen kiipeämisen jälkeen, ja luonnossahan ne eväät aina parhailta maistuukin!
No, siinä aikamme istuttuamme ja kuvailtuamme, lähettiin sitten sinne sen vihtahousun luolaa katsomaan.
 Mutta siinä luki heti, että pääsy kielletty, ja varo irtokiviä ja sum muuta taulua, mutta mentiin kuitenkin, ja otettiin kuvamme. Oli kyllä niin isoja kivilohkareita, että jos olisikin pudonneet sillä hetkellä, kun mäkin siellä alla olin, niin kyllä olisin ollut entinen harakka, ei olisi jäänyt edes märkää länttiä!
Mutta tälläkertaa harakka jäi eloon...

Jatkettiin sitten lopulta matkaamme, ja mustikoitakin löytyi aika paljonkin, eli piirakkamarjat sieltä olisi saanut, ja enemmänkin. Olisi pitänyt ottaa ämpäri mukaan, mutta mistä senkin olisi tietänyt, että se vihtahousu ei olisi kaikkia syönytkään!?
Kiviä olikin sitten taas alamäessä röykkiöittäin, eli vihtahousu taas oli asialla ollut, eli mennen tulen kiviä,ja paljon, muttei ihan alas asti ollut jaksanut heitellä kuitenkaan...

Ja sitten kun lopulta alas päästiin, niin oli peura siinä lähellä, mutta enhän mä niin äkkiä kameraani latinkiin saa, eli sainhan mä kuvan, mutta aika huono laatuinen kuitenkin. Kädet tärisi jännityksestä ja väsymyksestäkin, eli olisi pitänyt olla jalka mukana. Niin olisikin saanut selvemmän kuvan, mutta edes nytten sain jonkinlaisen kuitenkin, olisin sen isommaksikin saanut, mutta oli sen verran huonolaatuinen, niin ei voinut suurentaa..harmitti! Ja sitten vielä akkukkin loppui kahden kuvan jälkeen,,, eli se sitten siittä peurasta, ja sitten vielä huomattiin, kun sillä siellä katseli poikanenkin, mikä kuitenkin siitä aika pian lähti , niin että valkoinen peppu vaan heilahteli!

Marjukka toivottavasti varmaan saikin hyviä kuvia, kun sillä on se pitkä putki, niin saa parempilaatuisia, ja lähempää sen kuvan.Toivotaan, että Marjukan peurakuvat onnistui, ainakin kamerassa näyttivät hyviltä. Mutta sitä ei koskaan tiiä, kun laittaa ne koneelle, mitä siellä tulee vastaan,oikestaan se onkin aika jännää, kun mä sieltä metsästä löysin sen ruskalehden, niin otin siitä kuvan, mutta kun kotona laitoin koneelle sen, niin silloin huomasin, että siinä on toisella puolen lehteä ollut jonkinlainen kärpänenkin. Aika hyvin sekin näkyi, vaikka olikin toisella puolen lehtä.

Mutta kiva reissu oli kuitenkin meillä ja meni varmaan noin kuusi tuntia melkein,eli aika menee äkkiä, kun on kivaa!
Mutta nytten lopetan tän höpinän, ja meen nukkuun. Kaikki muut nukkuu jo,, meilläkun on nytten tyttö ja hänen kaverinsa täällä. Muuttivat Lassin kamat Ikaalisiin jo, ja huomenna menevät sitten laittaan paikoilleen kaikki.
Tytön sulhasen alkaa koulu jo ensi viikolla, mutta tytön vasta syyskuussa, eli meillä on sitten muuttokeikka Jyväskylään kahdenviikon päästä. Kolmaskerros, ei hissiä, mutta onneks tytön kaveri on voimakas, ja jaksaa kantaa. Musta ei oo kantajaksi enää tollasiin isoihin tavaroihin, kuin sänkyyn ja kaappeihin. mutta jotain laatikoita mäkin sitten voin, ja siivota.

Mutta nyt hyvää yötä, yökyöpelit muutkin!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko päivät sekasin, kun jo nukkuun meet vaikka kello on vasta 19.45 ja tänän muuten sato koko päivän niin Äetsässä kuin Nokiallakin.

Harakka kirjoitti...

Niin satoikin,ainakin perjantaina,eli eilen,oltiin Porissa se päivä...ja sielläkin satoi.. sitten kirjoitin ton päiväkirjanikin illalla,ja yöllä,yli puolen yön,kun sain sen valmiiksi,eli piti sitten se päiväkin vaihtaa vielä,eli sain siihen ne kivat numerotkin!
Kello oli kaksi yöllä,kun menin nukkuun!!! me oltin retkellämme jo tiistaina...

Anonyymi kirjoitti...

Miten uskalsit sinne pirunvuorelle lähteä, se itse isopeikko olisi voinut sinut napata. Sanoin jo Marjukallekin, että ajattelisi vähän mihin peikkoherkän siskonsa vie, vai kumpi se vei. Hienoja olivat varmaan maisemat, menen seuraavaksi katsomaan kuvia. Rakastan kallioita ja kiviä, voi, olisinpa ollut mukana. Mutta ehkä niskani ei olisi jaksanut noin pitkää retkeä. Teillä oli varmaan kivaa.

Harakka kirjoitti...

Oli kivaa,ja mäkin tykkään kivistä ja kallioista,aina mä niitä kiviä raahaan joka paikasta kotiin...ollaan sitten missä vaan,niin kivet bongaan ekaks,ja muovipussi taskussa lähen retkille aina,se on harvoin,jos unohdan,sen asian.
No,miksi uskalsin lähteä sinne,niin sä sen keksit sitten kun valokuvia katsoit!!(he he....)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos käynnistä! : )
Kiva, että joku viihtyy sivuillani.
Täällähän oli mukavaa tekstiä huipulle kapuamisesta. Samanlaisia kokemuksia viikonlopulta, mut mä vaan retkeilin Saanalla ja kuvia tulossa kunhan ehdin.

Anonyymi kirjoitti...

Tulin reissukuvauksestasi yhä vakuuttuneemmaksi, että Pirunvuori täytyisi itsekin kokea. Onnistuneet reissut ovat mukavaa päivien suolaa ja sokeria.

Palaga kirjoitti...

Linkki siihen huivin ohjeeseen löytyy sen postauksen alusta :)

Harakka kirjoitti...

mummo:
Mutta siellä oli varmaan kanssa todella hienot maisemat!
aimarii:
Sinne vuorta kapuamaan vaan sitten,kun kaunis päivä tulee!
palaga:
Pitääkin mennä kurkkaan,se oli todella nättiä neuletta!